Čokoladna torta bez brašna

Ova je  ukusna slastica idealna za sve one, koji iz bilo kojih razloga, izbjegavaju  brašno Smiješak s namigivanjem 

Potrebno je:

  • 200 g tamne čokolade, razlomljene na kockice
  • 5 jaja  razdvojiti bjelanjke od žumanjaka
  • 200 g šećera
  • 1/2 žličice mljevene kave
  • 150 g mljevenih badema

Za glazuru pripremite:

  • 150 g tamne čokolade razlomljene na kockice
  • 50 g maslaca
  • 1 žlica meda

Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite kalup za tortu promjera 26 cm papirom za pečenje po dnu, a po stranama ga premažite maslacem.
Rastopite čokoladu na pari.
Žumanjke sa šećerom tucite dok ne postanu kremasti i gusti, a u odvojenoj posudi bjelanjke istucite u čvrst snijeg.

U žumanjke dodajte kavu rastopljenu u žlici tople vode i mljevene bademe pa zatim lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
Ulijte smjesu u kalup i pecite 45 do 50 min. Pustite da se malo ohladi u kalupu, a zatim hladite na rešetki za kolače.
Sve sastojke za glazuru stavite na vrlo laganu vatru pa miješajte dok se čokolada ne otopi i svi sastojci ne povežu.

Prelijte preko ohlađenog kolača, zagladite i ostavite da se stisne još 1 h.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s