Gibanica sa sirom

O gibanici ne treba puno pričati jer svaka kuharica ima svoj omiljen recept a ovo je moj Smiješak 

Potrebno je:

  • 500 g tankih kora 
  • 350 g svježeg kravljeg sira
  • 200 g fete (slani sir)
  • 1 čvrsti jogurt 
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 dcl mineralne vode
  • 2 jaja
  • 2 dl mješavine ulja i vrele vode za premazivanje kora 

 

U većoj posudi umutiti jaja, jogurt, vrhnje, mineralnu vodu i sir.   Smjesa treba biti dosta rijetka. Ako ne radite ovu gibanicu s fetom bit će potrebno posoliti.

Ostavite sa strane malo sirne smjese za premazivanje zadnje kore.

U manjoj posudici promiješati vodu i ulje i  dobro zagrijati.  

U podmazan protvan  staviti 2 kore ali svaku posebno premazati mješavinom ulja i vode.  Ja sam radila tako da sam svaku slijedeću koru umakala u smjesu, malo je zgužvala i stavljala redom u protvan. No, vi možete odmah staviti  smjesu od sira na raširene kore, zatim ponoviti postupak, dakle, ponovo kore koje premazujete,  sir i na kraju kore.
Kad ste potrošili svu smjesu, gornju koru premažite vrelim uljem i zalite ostatkom smjese koju ste odvojili sa strane.

Peći oko 40 minuta na 180C.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s